VELKOMMEN TIL NORGES HYGGELIGSTE B2B-SHOP FOR GARN- HOBBY ELLER GAVEBUTIKKER. PRODUKTER OG SERVICE I VERDENSKLASSE!

ChiaoGoo – en familiebedrift med strikkere

ChiaoGoo – en familiebedrift med strikkere

Gründeren av Chiaogoo, Leon Zheng, vokste opp på 70-tallet i en liten landsby øst i Kina. Moren til Leon og hans tre brødre var en ivrig strikker og faren var bambushåndverker. Da det frie markedet åpnet i Kina i 1980 kunne faren hans omsider starte et eget lite verksted og produserte bambusstrikkepinner. Han brukte en bambus som heter Moso.  Moso-bambusen vokser i området og er spesielt sterk, rasktvoksende, og svært holdbar. Mamma Zheng testet alle pinnene ektemannen laget og pekte stadig på nye behov og forbedringsmuligheter. Mens foreldre drev med sitt, gikk Leon på skole sammen med Wendy, som siden skulle bli hans kone og bedriftskompanjong. Leon utdannet seg til maskiningeniør, Wendy til sivilingeniør, de fikk to barn og slo seg etter hvert ned i Detroit i Michigan.

Chiaogoo betyr «svært dyktig og nevenyttig dame» til ære for Leons mamma, Zheng. 

I 2005 startet Leon å designe det som skulle bli familiens første dobbeltspissede strikkepinner i bambus. Og selvfølgelig spurte han mamma Zheng om hun kunne teste prototypen. Mamma Zheng testet med glede. Hun var en streng og flink teststrikker, og først da hun ga tommelen opp ble ChiaoGoos første bambuspinner sendt ut i markedet. Og de ble umiddelbar suksess.

Leon og Wendy skjønte det lå et stort behov for godt verktøy hos strikkere verden over. Først utviklet de flere enkeltpinner og rundpinner, men så i 2015 så at deres mest populære produkt så dagens lys, nemlig det utskiftbare pinnesettet.

Aldri før har kvinners verktøy så til de grader blitt anerkjent og utviklet av ingeniører, som det gjøres hos ChiaoGoo.

Når Leon etter noen år greide å forene pinner i kirurgisk stål med Wendys forslag om en «minnefri» kabel, oppsto deres første signaturprodukt: Red Lace Circular med den fantastiske røde kabelen og de superlette pinnene.
Mamma Zheng har vært med så lenge hun har klart, men nå har jobben som strikkepinne-tester gått i arv til Wendy og Leons svigersøster og ansatte i ChiaoGoo.

PS. ChiaoGoo uttales egentlig «chow-goo», men vi sier det oftest rett frem som vi staver ordet J

* Kilder: ChiaoGoo.com, knitecochic.com, Laine publishing, String Theory.

10 nyttige fakta om ChiaoGoo

  1. Familiebedriften har mer enn 100 års tradisjon i håndverksfaget  – og med å lage strikkepinner.
  2. De er verdensberømt for pinnevaiere som ikke krøller seg.      Se etter den røde vaieren eller de løse vaierne som passer til de utskiftbare pinnespissene i kirurgisk stål og bambus.
  3. Nylonvaier med spineffekt er et supert alternativ for deg som vil unngå at vaiere krøller seg.
  4. Alle stålpinnene – både strømpepinner og rundpinner  – er laget i i kirurgisk, rustfritt stål  – noe som gir dem en superlett vekt.
  5. Kirurgisk stål er et  funn for deg med nikkelallergi.
  6. Den silkematte overflaten på stålpinnen, forhindrer at lys reflekterer i pinnene når du strikker
  7. Knit Red er rundpinner med “knekk” og kommer i lengder helt ned i 23 cm.
  8. Du får alle strikkepinner i kvarte størrelser, gjelder mellom størrelse 1.5 – 4 centimeter
  9. Bambuspinnen er laget av Moso Bambus som er verdens sterkeste bambus. Den fliser seg garantert ikke opp.
  10. «Alt passer med alt» når du kjøper ChiaoGoo produkter. Og det finnes 700 ulike produkter å velge mellom